2011. május 2., hétfő

A Reményhal

Az az igazság, hogy a Gödör-hívek többségét az összejövős, evés-ivás lehetőségén kívül leginkább a víz izgatja, többekét a halkérdés. Hiszen attól lenne igazi tó a tó, ha a sok flakon helyett inkább hal úszna benne.


Mondjuk ilyen háromkívánságteljesítős :)

Azt gondoltuk, hogy nem lehet olyan nagyon rossz a víz, hisz annyi béka meg sikló él benne. De az azért mégsem hal. Mint tudjuk.



Persze a béka is jó lesz majd valamire :)

Aztán Peti kézbe vette az ügyet, és megmutatta a Gugás vizét egy igazi halas szakembernek, mert azt azért már megtanultuk, hogy jó, ha van egy szakember. Végül két legyet ütöttünk egy csapásra, - hogy a békánál maradjunk, - mert ez a halasember rögtön a nemzetközi médianyilvánosságot is biztosíthatja az arra méltán igényt tartó mi kis Gödrünknek.

Végül arra jutottunk, hogy elsősorban őshonos halakat kellene a vízbe tenni, kezdetnek legfeljebb 10-12 kilót. Fontos lenne az is, hogy pontosan nyilvántartsuk, hogy milyen és mennyi hal került  vízbe. 
Peti szerint az is fontos, hogy élő hal legyen . :)
Szerintem meg az lenne a legjobb, ha találnánk valami műanyagflakon-szemétevő fajtát.

A halasember szerint mehetne a vízbe: 

Nyurgaponty


Aranykárász





Keszegfélék


Ha a szaporodás beindul, jöhet pár csuka.





Viszont ne kerüljön a Gödör-vízbe:   




Ezüstkárász

Sügér


Naphal

Törpeharcsa

Tehát először pár keszeg, nyurgaponty, aranykárász, később csuka, és régi, titkos nagy kedvencem, a Reményhal meg utoljára.

3 megjegyzés:

  1. No, ha még két fajtát ki tudnátok találni hozzá, akkor már egészen jóféle halászlé kerekedhetne belőle:) Viccet félretéve! Gratulálok mindenkinek ahhoz, amit végbevittetek már eddig is. Nem akarok diszkriminálni, de azért külön gratulálnék Katának, no meg a Reményhalnak:) Szép az, amit csináltok, picit irigy is vagyok rá:)

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Várunk! Akárki is vagy. :)
    Üdv: VK

    VálaszTörlés