2011. április 23., szombat

A fa - fotókkal

Közben megkezdődött a kültéri fabútorok tervezése is. A rendelkezésre álló pénzből szeretnénk öt asztalt két-két paddal, egy szalonnasütőhelyet padokkal, valamint négy különálló padot, néhány kukát és egy homokozót készíteni. Okulva a kertészeti tapasztalatokból, hívtunk pár szakembert is. :)

A famunka koordinálását Kémenes Andris vállalta magára. Örömmel jött segíteni a tervezésben Daradics Zoltán sióagárdi asztalos, és Straubinger Tamás is, aki igen ügyes helybéli asztalos-tanonc. Felajánlotta a segítségét Szabadi Miska bá', aki a koreografálás mellett fafaragásban is jeleskedik, és fia, Miska is, aki amúgy kádár. Nagyon örültünk a sok szakembernek. Hamar kiderült, hogy ezen a téren is voltak vak ötleteink...

Végül Daradics Zoli még azt is felajánlotta, hogy meggyalulja az összes akáclapot, és az asztalok, padok összeállításához előkészíti az anyagot. Az ügy ezen a ponton azért vált neccessé, mert Zoli a következő hétvégén több hónapra elutazik, úgyhogy pár napunk volt a faanyag beszerzésére és szállítására. Andris azonban felhajtotta az egyik legkorrektebb fűrészüzemet, a nagydorogi Fagyöngy Bt-t, ahol a környéken egyedüliként tároltak szélezetlen akácot és akácoszlopot. A cég egy nap alatt legyártotta nekünk a szükséges méretű anyagot. A szállítást a helyi Sióvölgye Mezőgazdasági Kft. vállalta.

Április 19-én, kedden megérkezett a fa!


Nagyon elégedettek voltunk a cuccal :)

További képekért kattints ide!


A szállításnál Deli Zsolti segített pakolni. Még aznap tisztázták a fiúk, hogy rájuk vár az oszlopok kérgezése, amihez be kell szerezni pár célszerszámot, amit úgy hívnak, hogy kérgező. :)


Így néz ki a kérgező vagy hántoló (vagy vonókés)

Daradics Zoli nekiállt a gyalulásnak,mi meg szereztünk három kérgezőt. Már csak kérgezni kellene... Mert ahogy te kérgezel, nem kérgez úgy senki...  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése