2011. május 22., vasárnap

MiSzedtük - avagy az ismeretlen önkéntes dala (fotók)

TeSzedd Akciós beszámoló következik.


TeSzedd Akciós zsákokat is kaptunk

Először is, reggel kiderült, hogy Andris ráérős hajnalokon (...) lekérgezte az összes fát a Gödör asztalaihoz és a padokhoz. Ejha!


Tapsoljuk meg! :)


Aztán gyülekezni kezdtünk. A szokásosnál kicsit kevesebben voltunk tegnap, de ezt betudtuk egyrészt annak, hogy már sokadszor jöttünk össze március óta szemetet szedni, másrészt annak, hogy tegnap volt Sióagárdon az évszázad esküvője, mely szintén nagy erőket kötött le. Innen is sok boldogságot az ifjú párnak!

A nap egyik hőse pedig Deli Gábor, aki a Kormányhivatal által szervezett, 10 órakor kezdődő TeSzeddes Akcióban is érdekelt volt, de a Sió-parttakarítás előtt nekünk is segített, nem is keveset.

Ami mégis más volt, mint eddig, az a hőség.


De ezt hamar megszoktuk, hisz amúgy is örökké az élet napos oldalán járunk...

Már kora reggel olyan meleg volt, hogy éreztük, jól fog jönni a felajánlott Dombi Szóda, és a polgármester által a helyszínre csempészett leányvári kadarka. Megérzésünk ezúttal is helyes volt.


Csak a pohár volt kicsi


Aztán jött Gulyás Klárika és meglepett minket egy tál lángossal, amitől egyenesen beach-hangulatba keveredtünk.



Gulyás Klárika

Ennek köszönhető, hogy elkészült a nap képe, a lángosevős, iszogatós, napozós, kendős Ancsiról a szeméthegy alatt :


Azért a tökéletes illúzó érdekében lehunyt szemmel :)

A munkamódszerünket már tökéletesre fejlesztettük: nagydarabos szemétszedés zsákokba, zsákhordás kiskocsival, építési törmelék és a fémhulladék külön a talicskával, a végén gereblyézés. Az emberi erővel megoldhatatlan feladatot jelentő fél autók, centrifuga és más kincsek bányászatában ezúttal is volt gépi segítségünk a Geotechnika Kft és Mészáros Fecó jóvoltából. 



Aztán ismét erőt gyűjtöttünk.



Zsíros kenyér, hagyma, kadarka, rizling, hideg szóda (eredeti sióagárdi recept)

A nap legnagyobb talánya azonban mégiscsak az volt, hogy vajon ki lehet az ismeretlen önkéntes gödörmunkás, aki az éj leple alatt pontosan 11 szemétkupacot szedett össze, tettéért köszönetet és elismerést nem várva, a Gugás felső partján.


Mindenesetre megemlékeztünk róla

Persze azért várjuk a megfejtést, hisz neki is meg szeretnénk köszönni a munkát, mert jól tudjuk, hogy egyedül, vagy kevés számú társsal szemetet szedni nemcsak unalmas, de sokkal nehezebb is, ráadásul se lángos, se kadarka... Így hát ki is jelöltük azt a pontot, ahol minden május harmadik szombatján megemlékezünk majd az ismeretlen önkéntesről. Semmi koszorúzás, csak kadarka. :)

A szemétszedést nyolc órától egyig bírtuk, aztán háromkor következett a nap legneccesebb eseménye, amikor megérkezett a szemét elszállítását végző Alisca Terra Kft. autója, ami így önmagában örömteli esemény.


Tiszta szeretet! :)

Azonban akkoriban pontosan úgy esett az eső, mintha dézsából öntötték volna. A kukás kollégákkal együtt öten dobáltuk fel a kocsira a körülbelül öt köbméternyi szemetet, a végére nyakig sárosan. Sajnos erről nem tudok képet csatolni, pedig igaz. :)

Aztán kisütött a nap, és az Ismeretlen Önkéntes által összekapkodott halmok kocsira rakását, Mészáros Fecó csapatával kiegészülve, percek alatt sikerült abszolválni.

Hipp-hopp
Maradt erőnk a szelektív hulladékgyűjtésre is:

A vas megy a pörköltbe :)

Mindenkinek köszönet a segítségért!

További képekért kattints!

Résztvevők:
Kémenes András, Kémenes-Piros Mariann, Kémenes Márton, Deli Gábor, Nemes Zoltán, Gulyás Klárika, Papp János, György Bálint, Bessenyei-Ress Nóra, Ress Gábor, Forray István, Deliné Kohajda Anikó, Deli Zsolt, Varga Péter, Varga Katalin, Mészáros Ferenc, Pesti Zsolt, Németh Attila, Győrfi Szabolcs, Ismeretlen Önkéntes Gödörmunkás(ok)
Támogatók:
TeSzedd Akció, Geotechnika '84 Kft, Alisca Terra Kft, Dombi Ferenc (Dombi Szóda)
Ellátmány:
Kémenes-Piros Mariann (süti) Gulyás Klárika (lángos) Háry János (leányvári rizling és kadarka) Kabarcz Kati (zsírosdeszka lilahagymával)


1 megjegyzés: